Problematika šikany ve školských zařízeních ústavní péče - Sovka, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce je zaměřena na základní aspekty šikany se zaměřením na šikanu ve školských zařízeních pro výkon ústavní a ochranné výchovy. Zabývá se vymezením šikany, jejími druhy, následky šikanování a prevencí šikany především u věkové skupiny dětí 10 - 15 let. Práce se zabývá částečně i problematikou šikany učitelů a vychovatelů. V praktické části jsou uvedeny rozhovory s odborníky, kteří se se šikanou setkali a řešili ji.
The issue of bullying in schools for institutional education
The issue of bullying in schools care
Keywords: aspekty šikany; účastníci šikany; děti; školská zařízení; šikana učitelů; aspects of bullying; participants bullying; children; school facilities; bullying of teachers