Multilingualism and interculturality in international or interregional projects and work environments - Bendová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem diplomové práce je vytvořit kvalitativní výzkum za účelem analýzy zkušeností účastníků projektu NetMe-In. Předložená práce se skládá z teoretické části, popisu projektu a konkrétního týmu, metodologie výzkumu, empirické části a diskuse. Nejprve je představena teoretická část, která se věnuje čtyřem hlavním tématům: projekt, tým, interkulturalita a mnohojazyčnost. Dále je podrobně vysvětlen koncept projektu NetMe-In a jsou představeni jeho partneři. Třetí část se věnuje metodologii výzkumu, včetně popisu autorovy metody, představení záznamového zařízení, analýzy dotazovaných účastníků, představení průběhu interview a transkripčnímu přepisu rozhovorů. Čtvrtá část diplomové práce se zabývá analýzou a interpretací získaných rozhovorů. Závěrečná část je zaměřena na diskuzi, autorovu kritickou reflexi kvalitativního výzkumu, včetně komentářů k autorově metodologii a výsledkům výzkumu.
Multilingualism and interculturality in international or interregional projects and work environments
Keywords: Projekt; tým; interkulturalita; vícejazyčnost; virtuální tým; mezinárodní mezikulturní tým; projekt spolupráce Evropské unie; NetMe-In; Project; team; interculturality; multilingualism; virtual team; international cross-cultural team; EU collaborative project; NetMe-In