Problematika rodin s více než třemi dětmi - Bürgerová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je zjistit motivaci pro rozhodnutí mít více než tři děti a poukázat na vnímání specifik takovýchto rodin, a to z pohledu jednotlivých členů. Práce se skládá ze dvou částí, z části teoretické a z části praktické. Teoretická část obsahuje kapitoly týkající se rodiny a realizovaných výzkumů vztahujících se k tématu vícečetného rodičovství. V praktické části jsou prezentovány výsledky kvalitativního výzkumu. Pro ucelený obraz dané problematiky jsou výsledky prezentovány jako jednotlivé případové studie rodin. Následně jsou však zjištěné informace dány do souvislostí tak, aby bylo možné odpovědět na zvolené výzkumné otázky.
Issues of families with more than three childern
Keywords: rodina; vícečetné rodičovství; porodnost; plodnost; family; multiple family; natality; fertility