Floristický průzkum povodí Dračice na Suchdolsku (Třeboňsko) - Ondrová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá floristickým průzkumem povodí řeky Dračice, která se nachází v JV části CHKO Třeboňsko. Je zaměřena na výskyt a početnost všech vyšších rostlin nacházejících se na různých biotopech. Mechorosty a lišejníky zmiňuje jen okrajově. Na některých lokalitách byly nalezeny i chráněné druhy. Diplomová práce obsahuje přílohy - mapy, tabulky a fotografie.
Floristic research of the Dračice catchment area (near of Suchdol, Třeboň area)
Keywords: povodí Dračice; vyšší rostliny; chráněná krajinná oblast Třeboňsko; the Dračice basin; high?growing plans; the protected landscape area of Třeboň