Prevence drogové závislosti ve středoevropském regionu. - Valentová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce Prevence drogové závislosti ve středoevropském regionu se zaměřuje na přiblížení drogové problematiky, představuje základní typy drog a jejich členění, vymezuje látkovou závislosti, její definici, rizikové a protektivní faktory a důsledky užívání návykových látek. Přibližuje situaci problematiky a prevence závislosti v rámci středoevropského regionu (Polsko, Slovensko, Česká republika).
The prevention of drug addiction in Central European area.
Keywords: drogy; závislost; středoevropský eregion; drugs; substance addiction; central european region