Výuka rozšířené hudební výchovy na základní škole - Štruplová Bartošková, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce s názvem ?Výuka rozšířené hudební výchovy na základní škole? se zabývá původní myšlenkou autora prof. Ladislava Daniela od jejího založení až po vývoj, kterým prošla za uplynulých 45 let svého trvání v České republice. Na základě této metody byl proveden výzkum, který se konkrétně zaměří na 2. základní školu v Jindřichově Hradci, kde výuka rozšířené hudební výchovy probíhá. Smyslem této práce je zjistit, jak se tato škola vypořádala s rozšířeným vyučováním (důvod jejího založení, problémové situace ve vyučování, kam výuka hudební výchovy směřuje) a zda je způsob výuky s metodou prof. Daniela srovnatelný.
Extended musical teaching in primary school
Keywords: výuka; rozšířená hudební výchova; základní škola; profesor Ladislav Daniel; vývoj výuky; výzkum; 2. základní škola Jindřichův Hradec; extended music teaching; primary school; professor Ladislav Daniel; development; experimental research; The 2nd primary school in Jindřichův Hradec