Anti-chemokinové vlastnosti extraktu ze slinných žláz Ixodes ricinus - Slepičková, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce bylo zkoumání antichemokinových vlastností extraktu ze slinných žlaz a slin Ixodes ricinus, testování chemotaktické aktivity neutrofilů a příprava rekombinantního proteinu s antichemokinovou aktivitou.
Anti-chemokine properties of salivary gland extract of Ixodes ricinus
Keywords: MIP-2; chemokin; rekombinantní protein; neutrofil; chemotaxe Ixodes ricinus; MIP-2; chemokine; recombinant protein; neutrophile; chemotaxis Ixodes ricinus