Střevní paraziti ptáků na Svalbardu - Žánová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této práce bylo získat poznatky o rozšíření střevních parazitů u ptáků na Svalbardu. Pro detekci vnějších stádií kokcidií, kryptosporidií a mikrosporidií byly zvoleny neinvazivní koprologické metody. Součástí výzkumu byl sběr vzorků trusu v terénu a laboratorní vyšetření mikroskopickými a molekulárními metodami.
Intestinal parasites of birds on Svalbard
Keywords: Svalbard; ptáci; střevní paraziti; protozoa; kokcidie; kryptosporidie; mikrosporidie; koprologické vyšetření; molekulární metody; fylogenetická analýza; Svalbard; birds; intestinal parasites; protozoa; coccidia; cryptosporidia; microsporidia; coprological diagnosis; molecular methods; phylogenetic analysis