Porovnání jednotlivých způsobů identifikace hospodářských zvířat, využití v provozu a stupeň spolehlivosti - Holub, Vítězslav (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na porovnání různých metod identifikace hospodářských zvířat, včetně ušních známek, mikročipů, bolusů a biometrických systémů, a analyzuje jejich účinnost, spolehlivost a využití v různých provozních prostředích. Práce se zabývá jak technickými aspekty jednotlivých metod, tak i náklady na jejich implementaci a provoz. Výsledky ukazují, že každá z metod má své výhody a nevýhody a volba závisí na konkrétních potřebách provozu a finančních možnostech. Práce také diskutuje možnosti budoucího vývoje a využití těchto technologií v zemědělství.
Comparison of various methods of livestock identification, their practical application, and level of reliability.
Keywords: Elektronická identifikace; identifikace skotu; identifikační systémy; Electronic identification; cattle identification; identification systems