Kresba a její výrazové možnosti - Hájková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce je ve formě teoretické a praktické tvůrčí. Předmětem teoretické části je pohled na kresbu a její výrazové možnosti. V souvislosti s tím jsou představeni dva umělci Leonardo da Vinci, Albrecht Dürer a jejich kresebné dílo. Na tyto poznatky navazuje praktická část souborem studijních kreseb, které jsou inspirovány uměleckými díly s námětem ruky od mistra Dürera.
Drawing and its expressive possibilities
Kresba a její výrazové možnosti
Keywords: Kresba; výraz; prostředek; Leonardo da Vinci; Albrecht Dürer; téma; ruka; Drawing; expression; medium; Leonardo da Vinci; Albrecht Dürer; subject; hand