Etické a právní aspekty prostituce - Baierová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá etickými a právními aspekty prostituce. Teoretická část práce analyzuje současný stav prostituce, klasifikuje prostituci a zmapuje historický vývoj. Výzkumná část práce přináší empirické výsledky na základě kvalitativní strategie. Osm respondentek bylo dotazováno polostrukturovanými rozhovory a byly vybírány na základě metody samovýběru. Výsledky zkoumání jsou v diplomové práci aplikovány na jednotlivé právní a etické stránky prostituce. Další kapitola zmapuje právní rámec prostituce, demonstruje současný legislativní stav a zaměří se na možná východiska jak řešit prostituci v rámci zákona. Poslední kapitola se zabývá etickou stránkou prostituce. Klasifikuje a analyzuje etické aspekty, které dopadají na naší společnost a na prostituující osoby. Diplomová práce nabídne důslednou analýzu etických a právních aspektů prostituce, opře se o odbornou literaturu a demonstruje výsledky výzkumného šetření na teoretickém základu. Práce nabídne východiska legislativního řešení prostituce a analyzuje etické aspekty s prostitucí spojené.
Ethical and legal aspects of prostitution
Keywords: prostituce; návrh zákona na regulaci prostituce; etické aspekty; právní aspekt; Prostitution; Government Bill on Prostitution Regulation; Esthetical Issues; Legal Issues