Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování - Korousová, Radka (Jihočeská univerzita, 2010)
Problematikou, kterou se ve své bakalářské práci zabývám, je ''Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování'', konkrétně jsem se zaměřila na oblast Písku a nejbližšího okolí. V současnosti zesiluje trend ''zdravého životního stylu'', kterého jsou biopotraviny již dlouhou dobu nedílnou součástí. Ze všech různých médií se můžeme dozvědět, jak je důležité stravovat se zdravě, chutně a výživně. Lidé si stále více uvědomují význam hodnotného stravování. Spotřebitele motivuje k nákupu biopotravin v prvé řadě zdraví. Biopotraviny můžeme souhrnně označit za vysoce hodnotné a zdravé potraviny. Jsou vyrobené z produktů ekologického zemědělství, v němž se nepoužívají umělá hnojiva, chemické přípravky, postřiky, hormony ani umělé látky. Marketingový výzkum jsem prováděla nahodile prostřednictvím osobního dotazování a dotazování prostřednictvím emailu. Podařilo se mi získat 45 vyplněných dotazníků. V dané oblasti nabízí biopotraviny 4 restaurace. Ty vedl k zavedení biopotravin především zdravý životní styl. Z převážné části však ve vybrané oblasti nejsou biopotraviny k přípravě jídel v restauracích používány. Věří, že největší překážkou je cena biopotravin a provozovatele by k jejich zavedení vedl především vyšší zájem ze strany zákazníků.
Analysis of the Supply of Biofood in Outdoor Boarding
Keywords: analýza; nabídka; bioporaviny; veřejné stravování; marketingový výzkum; analysis; supply; organic foods; community feeding; marketing research