Studium záření na radiových vlnách - Varnuška, Pavel (Jihočeská univerzita, 2012)
Předkládaná diplomová práce pojednává o amatérské radioastronomii. Práce obsahuje základní informace z oboru radioastronomie a části fyziky, která se zabývá elektromagnetickým zářením, a obsahuje také důležité informace o naší nejbližší hvězdě Slunci. Součástí práce je i popis radiového přijímače a antény, které slouží pro příjem radiového signálu ze Slunce. Je zde nastíněn postup výroby přijímače Radio JOVE a měření na tomto přijímačí.
The study of emission on the radio waves
Keywords: Radioastronomie; Slunce; Radio JOVE; Radioastronomy; Sun; Radio JOVE