Konstrukce pomocí skládání papíru - Voráček, Marek (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce Konstrukce pomocí skládání papíru je popsat základní pravidla, která při skládání používáme, a předvést některé geometrické konstrukce, které se skládáním dají provést. Část práce je věnována problémům neřešitelným pomocí pravítka a kružítka, jako například trisekce úhlu, je ukázáno řešení za použití skládání.
Constructions using paper folding
Keywords: skládání papíru; origami; origami konstrukce; paper folding; origami; origami constructions