Realizační potenciál cestovního ruchu na území CHKO Třeboňsko se zaměřením na přírodní atraktivity - Bartl, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem této bakalářské práce je vyhodnocení a navržení využití realizačního potenciálu cestovního ruchu v CHKO Třeboňsko. V úvodní části bakalářské práce autor své čtenáře seznámí s geografickou charakteristikou daného území, kde je možné blíže se seznámit s přírodními a socioekonomickými podmínkami dané oblasti. Součástí této kapitoly je také zmínka o zájmových lokalitách, na kterých se daná analýza provádí. Nejdůležitější je ovšem analytická část, kde se rozebírá realizační potenciál z pohledu hromadných ubytovacích zařízení a dostupnosti jednotlivých turistických tras k daným zájmovým lokalitám. Díky této analýze je pak možné v závěru zhodnotit současný realizační turistický potenciál a popř. nastínit, v jakých částech CHKO Třeboňsko vede realizační potenciál již k negativním důsledkům.
A touristic hinterland of travel aktivity in CHKO Třeboňsko with coverage on natural attractiveness
Keywords: turismus; CHKO Třeboňsko; hromadná ubytovací zařízení; turistické trasy; tourism; CHKO Třeboňsko; collective accommodation establishments; hiking trails