Česká katolická církev a sociální spravedlnost - Štrejbar, Petr (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá způsobem, jakým česká katolická církev přispívá k uskutečnění sociální spravedlnosti v České republice. Snaží se popsat sociální spravedlnost jako pojem a poukázat na její porušování v Česku. Analýza hodnot české společnosti má naznačit, zda existuje obecný zájem na rozvíjení sociální spravedlnosti. Podstatnou část práce tvoří mapování sociálních aktivit katolické církve, které jsou činné v nápravě porušování sociální spravedlnosti. Jsou navrženy některé kroky, které by mohly zlepšit účinnost služeb katolické církve.
Czech Catholic Church and Social Justice
Keywords: Sociální spravedlnost / sociální nespravedlnost; římskokatolická církev / česká katolická církev; spravedlnost; česká společnost; hodnoty; sociální služby.; Social justice / social injustice; Roman Catholic Church / czech Catholic Church; justice; czech society; value; social services.