Sebezkušenostně balintovsky zaměřená práce s klienty výtvarného ateliéru - Suchý, Daniel (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá prapůvodem arteterapie, popisem metod rožnovské školy, Kyzourovy ontogenetické teorie a balintovskou skupinou modifikovanou pro arteterapii. V praktické části práce je cílem autobiograficky zhodnotit vliv studia arteterapie na výtvarný projev autora práce. Dále je porovnávána tvorba a její vývoj autora s tvorbou a vývojem vybraného klienta autorových výtvarných kurzů.
Selfexperiencing Ballint Focused Work with Arte Studio Clients
Keywords: rožnovská škola; Kyzourova ontogenetická teorie; balintovská skupina; supervize; Roznov school; Kyzouren ontogenetic theory; Balint group; supervision