Optimalizace (pro)enzymové terapie rakoviny. - Kalferstová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této diplomové práce bylo optimalizovat proenzymovou a enzymovou terapii u zdravých a nádorových myší a lépe porozumět mechanismu této terapie. Našli jsme optimální režim pro aplikaci proenzymové směsi. Dále jsme studovali změny hladiny {α}2-makroglobulinu v séru, hodnoty hladin ostatních proteázových inhibitorů v séru a hladiny volného a vázaného TGF-{β} v různých režimech nádorové terapie.
Optimizing of (pro)enzyme therapy of cancer.
Keywords: rakovina; (pro)enzymoterapie; cancer; (pro)enzyme therapy