Litinové víko kanálové vpusti jako součást vizuální interpretace - Svatkovská, Winona Marie (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce na téma "Litinové víko kanálové vpusti jako součást vizuální interpretace" sestává ze dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část si klade za cíl objasnit historii a vývoj kanalizačních a vodohospodářských systémů od starověku přes středověk až po dnešní podobu kanalizace. Praktická část se inspiruje berlínskou uměleckou skupinou Raubdruckerin a její tvorbou otisku kanálových vík na textilii či karton. Cílem praktické části je vytvoření katalogu otisků vík kanálových vpustí na karton a textilii, obohacený o fotografie nasbírané během práce.
Cast-iron manhole cover as a part of the visual interpretation
Keywords: litinové víko; kanálová vpusť; interpretace; otisk; historie; kanalizace; Raubdruckerin; cast-iron manhole cover; interpretation; imprint; history; sewerage; Raubdruckerin