Vliv doby a kvality minimálního zpracování půdy na rozvoj plevelů - Kocek, Václav (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je zdokonalení a rozšíření poznatků o možnostech regulace výskytu plevelných druhů při používání technologií minimálního zpracování půdy na orné půdě. Práce je zaměřena na řešení výskytu: Elytrigia repens L.,Cirsium arvense L. , Avena fatua L., Apera spica-venti L. Bylo zjištěno, že moderní technologie zpracování půdy působí kladně na výše uvedené plevelné druhy. Používání herbicidů ovlivňuje snižuje výskyt těchto plevelných druhů.
Influence Of Time And Quality Of Minimum Tillage On The Development Of Weeds
Keywords: plevelné rostliny; minimální zpracování půdy; regulace; weeds; minimal soil cultivation; regulation