NGOs in Ethiopia - The Case of People in Need - Davidová, Klára (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce je především interkulturní náhled na české humanitární pracovníky, kteří pracující pro českou organizaci Člověk v tísni. Humanitárními pracovníky jsou myšleni ti, kteří se účastní misí v Etiopii nebo kterým byla dána možnost zůčastnit se mise. Mým záměrem je prozkoumat manažery misí, projektové experty, administrativní pracovníky, inženýry, speciální techniky, sociální pracovníky, dobrovolníky a stážisty. Zaměřila jsem se na neziskovou organizaci Člověk v tísni, jelikož patří k největším humanitárním organizacím v České republice a protože má v Etiopii stabilní misi. Mým záměrem je analyzovat české pracovníky organizace Člověk v tísni, kteří pracují či pracovali na misi v Etiopii nejdéle 12 měsíců. Mé výzkumné otázky jsou zaměřeny na nesnáze těchto pracovníků ve spojení k integraci do rozlišné kultury, transnacionálním praktikám a stupeňi propojení k světu, společnosti a zemi. Jako teoretický základ jsem zvolila teorii transnationalismu.
NGOs in Ethiopia - The Case of People in Need
Keywords: Neziskové organizace; humanitární organizace; Etiopie; altruismus; Člověk v tísni; interkulturní kompetence; NGOs; humanitarian organisations; Ethiopia; altruism; People in Need; intercultural competence