Srovnání znalostí o nebezpečných látkách vzniklých při požárech lesa u laické a odborné veřejnosti ve vybraném regionu - Šestáková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce představuje souhrn publikovaných dat v oblasti požárů lesů a vznikajících látek, které ohrožují lidské životy, a to především profesionálních hasičů. Dále obsahuje obecné údaje o požárech a o lesích, ale jsou zde vypsány i nejčastější příčiny vzniku tohoto typu požárů. Také se zabývám znalostmi veřejnosti, a to jak odborné, tak i laické, v oblasti látek, které vznikají při požárech lesů.
Comparison of knowledge on hazardous substances arising from forest fires in lay and professional public in the selected region
Keywords: Požáry; les; zplodiny hoření; nebezpečné látky; oxid uhelnatý; intoxikace; Fires; forest; combustion products; hazardous substances; carbon monoxide; intoxikace