Řízení modelů s využitím digitální ústředny - Schrenk, Jan (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá vytvořením modelového kolejiště, které bude sloužit jako demonstrační pomůcka při výuce předmětu automatizace. Kolejiště by mělo demonstrovat možnosti manuálního i plně automatického digitálního řízení pomocí ústředny Roco Z21. Práce se také věnuje porovnání tradičního analogového řízení s digitálním a dále pak kompletaci, kalibraci a nastavení jednotlivých digitálních prvků - dekodérů. Samostatnou část představuje Step-By-Step návod pro základní nastavení obslužného softwaru Rocrail.
Controlling of models using environment of digital central
Keywords: digitální řízení; analogové řízení; automatizace; Roco Z21; modelová železnice; řízení počítačem; demonstrátor; dekodér; Rocrail; digital controlling; analog controlling; automation; Roco Z21; model train; controlling by computer; demonstrator; decoder; Rocrail