Obraz dětství v díle W. Saroyana a J. D. Salingera/Images of Childhood in Books of J.D.Salinger and W.Saroyan - Jeřábková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je srovnání povídkové tvorby W. Saroyana s románem J. D. Salingera Kdo chytá v žitě a také s několika Salingerovými povídkami. Práce se zaměří především na tématiku dětství v Saroyanových povídkách a v Salingerově románu a porovná nejen motivy dětství zobrazujících se v daných dílech, ale také styl psaní obou autorů, jejich zázemí a v neposlední řadě také vliv autobiografických prvků na celkový prozaický útvar.
Images of Childhood in Books of J.D.Salinger and W.Saroyan
Keywords: dětství; dospělost; William Saroyan; Jerome David Salinger; childhood; adulthood; William Saroyan; Jerome David Salinger