Ženy a dívky českých měst a jejich pohledy na rodinu a kariéru na prahu 3. tisíciletí - Tuček Brzorád, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce pojednává o názorech vybraného vzorku ţen a vyhodnocuje je. Jedná se o ženy všech věkových kategoriích žijících ve městech jihočeského a středočeského kraje. Teoretická část se zabývá definicí jednotlivých forem postavení ženy ve společnosti, z pohledu soudobého i historického. V praktické části je na základě výsledků dotazníkového šetření odpovězeno na dvě hypotézy, a to zda-li věk nebo vzdělání ovlivňuje názor žen na rodinu a kariéru. Toto se snažím dokázat nebo vyvrátit na nereprezentativním vzorku žen a dívek. Výsledky jsou konfrontovány s názory vyjádřenými v odborné literatuře a shrnuty v závěru.
Women and girls Czech towns and their views on family and career on the threshold of the 3rd Millennium
Keywords: Žena; matka; seniorka; rodina; kariéra; děti; peníze; dotazníkové šetření; woman; mother; senior; family; career; children; money; opinion pool