Sestavení žádosti o finanční podporu z OP lidské zdroje a zaměstnanost na základě rozboru úspěšnosti absolventů rekvalifikačního programu z období 2009 - 2010 na trhu práce - Válková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé diplomové práce bylo sestavení návrhu žádosti o finanční podporu z Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost, a sestavit jej v souladu se strategickými materiály, klíčovými ekonomickými a sociálními charakteristikami obsaženými v OP LZZ. Účelem bylo začlenit do programu zkušenosti absolventů rekvalifikačních kurzů, v závislosti na potřebě posílení integrace osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených. Zaměření programu je orientováno především na prioritní osu "Aktivní politiky na trhu práce" a "Sociální integrace a rovné příležitosti". Obsahem jednotlivých aktivit je zvýšení kvalifikace v oblasti podnikání, účetnictví, daní, a celkové finanční a počítačové gramotnosti, s cílem zvýšit možnosti uplatnění na trhu práce. Podkladem žádosti o finanční podporu bylo sestavení návrhu nákladů na projekt vzdělávacího střediska.
Assembling of request for financial support from operating program human resources and employment rate according to success of the former students at the job market in a period 2009 - 2010 who passed retraining program
Keywords: Evropská unie; Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost; dotace; trh práce; nezaměstnanost; skupiny ohrožené sociálním vyloučením; the European Union; Operational Programme Human Resources an Employment; subsidies; labor market; unemployment; groups at risk of social exclusion.