Zapomenutý koncentrační tábor v Nové Roli v dobových kronikách - Fedorová, Alena (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je přiblížení každodennosti pracovního tábora pro vězně z celé Evropy, jenž se nacházel na okraji obce Nová Role. Bakalářská práce představí historii koncentračního tábora, jeho fungování, profily vězňů a jejich život, jenž porovná se životem v jiných zařízeních tehdejší doby. Studentka bude analyzovat výpovědi vězňů a písemná svědectví z koncentračního tábora. Práce vychází z četné literatury, dokumentů novorolských rodáků a dobových kronik, které přibližují existenci tohoto tábora.
Forgotten concentration camp in Nová Role contemporary chronicles
Keywords: koncentrační tábor; Nová Role; 2. světová válka; 1939-1945; concentration camp; Nová Role; World War II.; 1939-1945