Objektová modifikace herního principu - Maurer, Ivan (Jihočeská univerzita, 2013)
Teoretická část vychází z historického přehledu použití spirály jako hlavního motivu ve vývoji kovaných mříží, od románského slohu po současnost s přesahem do volné tvorby současných umělců. Koncept pro herní objekt vychází z propojení řemeslné technologie s motivem spirály do prostorového objektu pro funkční hru. Výsledkem je herní objekt SPIRÁLA ? Člověče, nezlob se!
Building Modifications to the Game Principle
Keywords: kovaná plastika; spirála; symbol; umělecké řemeslo; hra; vývoj; mříže; kovářství.; forged sculpture; spiral; symbol; art of craft; game; development; grilles; blacksmithing.