Podpora rodiny s umírajícím dítětem v kontextu sociální práce - Nedvědová, Monika (Jihočeská univerzita, 2022)
Název této práce je "Podpora rodiny s umírajícím dítětem v kontextu sociální práce". Tato bakalářská práce je složena z teoretické části a výzkumné části. Teoretická práce se skládá ze dvou hlavních kapitol, přičemž každá tato kapitola obsa-huje příslušné podkapitoly. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na problema-tiku dítěte s život ohrožujícím či život limitujícím onemocněním v kontextu rodiny a sociální práce. Ve výzkumné části práce jsou prezentovány výsledky polostrukturovaného rozhovoru s informantkou. Výzkumná část práce byla zpracována kvalitativní metodou výzkumu.
Supporting a family with a dying child in the context of social work
Keywords: smrt; umírající dítě; psychosociální potřeby nemocných dětí; zdroje podpory rodiny; možnosti péče o umírající dítě; dětská paliativní péče; sociální práce v kontextu umí-rání; death; dying child; psychosocial needs of sick children; sources of family support; pos-sibilities of care for a dying child; child palliative care; social work in the context of dying