Dětství bez úrazů - Sobotková, Blanka (Jihočeská univerzita, 2009)
Předložená bakalářská práce shrnuje současně dostupné statistiky úrazovosti dětí v České republice za poslední léta. Zároveň podává zprávu o možnostech prevence úrazů dětí pomocí výchovy dětí od raného věku a také použitím jednoduchých doplňků v domácnosti, které zabraňují vzniku nebezpečných situací. V praktické části se zaměřuje na vybrané okruhy prevence ve výchově dětí z mateřské školy. Poukazuje na pozitivní výsledky jichž bylo dosaženo pomocí výchovy založené na prožitcích dětí. Nakonec také shrnuje výsledky anonymního dotazníkového šetření mezi rodiči zaměřeného na úrazy dětí v rodinách na českobudějovicku.
Childhood without Injuries
Keywords: dětské úrazy; prevence; statistika; úrazovost; child injuries; prevention; statistics; accident rate