Sociální práce se seniory - Horká, Anna (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První část je teoretická, obsahuje charakteristiku seniorské populace, dopady, které má stáří na společnost. Dále pak teoretická východiska sociální práce s individuálním klientem domovů pro seniory a jejich rodinami. Také zde popisuji hlavní cíle sociální práce v domovech pro seniory. Druhá část je praktická. Obsahuje kvalitativní výzkum. Na základě rozhovorů se sociálními pracovníky identifikuje a popisuje specifika sociální práce využívaná v domovech pro seniory. Cílem této bakalářské práce je identifikovat a popsat specifika sociální práce se seniory v domovech seniorů.
Social work with seniors
Keywords: stáří; senioři; domovy pro seniory; sociální pracovník; old age; seniors; homes for the elderly; social worker