Hermína Týrlová a její tvorba - Tonková, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce Hermína Týrlová a její tvorba s podnázvem "60. výročí Uzlu na kapesníku od Hermíny Týrlové" sestává ze dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část se věnuje osobnosti, životu a dílu Hermíny Týrlové. Dále se věnuje dětskému českému animovanému filmu v letech 1935 až 1965 a jeho postavení ve světě. Praktická část navazuje na část teoretickou realizací plakátů k 60. výročí Uzlu na kapesníku, které proběhlo v roce zadání bakalářské práce.
Hermína Týrlová and her work
Keywords: Hermína Týrlová; uzel; dětský český animovaný film; "Uzel na kapesníku"; Hermína Týrlová; knot; czech animated film for kids; The Knot on the Handkerchief