Vybrané e-shopy a jejich internetové stránky - Průšová, Linda (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá e-shopy a jejich internetovými stránkami. Cílem práce je zhodnocení vybraných internetových stránek e-shopů, činnost dozorového orgánu v této oblasti a vytvoření návrhů na zlepšení. Teoretická část práce obsahuje základní pojmy týkající se e-shopů, historii, legislativu a dozorové orgány týkající se této oblasti. Jedna z kapitol je také věnována ochraně spotřebitele. V praktické části je proveden řízený hloubkový rozhovor s pracovnicí z České obchodní inspekce. Dále bylo uskutečněno dotazníkové šetření, které zkoumá zkušenosti spotřebitelů s e-shopy a jejich právní povědomí. V práci je také vlastní hodnocení vybraných internetových stránek e-shopů a případová studie, obsahující nákup z jednoho vybraného e-shopu. Na základě získaných informací jsou vytvořeny návrhy ke zlepšení.
Selected E-shops and their Websites
Keywords: E-shopy; internetové stránky; obchodní podmínky; dozorové orgány; Česká obchodní inspekce; E-shops; Websites; Terms and Conditions; Supervisory Authorities; the Czech Trade Inspection Authority