Ceny a cenová politika v maloobchodě - Vojtová, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce bylo určit způsoby cenotvorby, které obchodníci využívají a identifikovat faktory, které proces stanovení cen ovlivňují. Tyto faktory lze rozdělit na vnitřní a vnější. V druhé části práce byly analyzovány závislosti mezi spotřebitelskými cenami a cenami výrobců. Uvedené výsledky ukazují, že maloobchodníci ceny výrobců nepodceňují a při vlastní cenotvorbě jim přikládají velkou důležitost.
Prices and price policy in a retail
Keywords: cena; cenová politika; metody cenotvorby; faktory; spotřebitelské ceny; ceny zemědělských výrobců; ceny průmyslových výrobců; price; price policy; pricing methods; factors; consumer prices; prices of agricultural producers; prices of industrial producers