Infekce močových cest způsobené Pseudomonas aeruginosa na Urologické klinice ve VFN v Praze - Bauer, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá infekcemi močových cest bakteriálního původu způsobených patogenem Pseudomonas aeruginosa, která se podílí spíše výjimečně na komunitních infekcích močových cest, ale má významnější podíl na nozokomiálních infekcích.
Urinary tract infections caused by Pseudomonas aeruginosa at the Department of Urology of General University Hospital in Prague
Keywords: Nozokomiální infekce; Pseudomonas aeruginosa; rezistence; močové cesty; VFN; biofilm; antibiotika