Derivace v aplikačních úlohách - sbírka řešených příkladů. - Zacharová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem mé diplomové práce na téma "Derivace v aplikačních úlohách sbírka řešených příkladů" je vytvořit soubor řešených příkladů, které nějakým způsobem využívají při řešení diferenciální počet. Sbírka obsahuje 43 řešených praktických úloh, které se týkají funkcí jedné nebo dvou proměnných. Účelem je, aby tato sbírka sloužila jako cvičební pomůcka pro žáky středních či vysokých škol. Pro lepší přehled jsou jednotlivé úlohy řazeny do odpovídajících vědních oblastí (matematická, biologická, fyzikální, ekonomická).
Derivative in apllied problems - a digest of solved examples.
Keywords: derivace; parciální derivace; extrém funkce; lokální extrém funkce; globální extrém funkce; minimum; maximum; derivative; partial derivative; extreme of a function; local extreme of a function; global extreme of a function; minimum; maximum