Postoje spotřebitelů v oblasti odpovědné spotřeby - Heřmanová, Eva (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na postoje spotřebitelů v oblasti odpovědné spotřeby. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se klade důraz na nákupní chování spotřebitelů, modely chování a oblast odpovědné spotřeby. Praktická část se zabývá dotazníkovým šetřením a rozborem dat. Cílem práce je zjistit, jaký mají dnešní spotřebitelé postoj k odpovědné spotřebě, jaké je chování zákazníka na trhu a na základě výzkumu spotřebního a nákupního chování navrhnout možné postupy pro výrobce nebo obchodníky, které jsou k nalezení v závěru praktické práce. Práce vychází ze studie odborné literatury, sběru primárních dat, analýzy získaných dat pomocí terénního šetření a na návrhách opatření. Dotazníkové šetření probíhalo v jižních Čechách a také v Rakousku v oblasti Niederöstereich.
Consumers' attitudes in the Field of the Responsible Consumption
Keywords: spotřebitel; odpovědná spotřeba; spotřební chování; nákupní chování; modely chování; consumer; sustainable consumption; consumer behavior; shopping behavior; models of behavior