Motivace a stimulace pracovního jednání a podniková kultura - Horilová, Edita (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce na téma "Motivace a stimulace pracovního jednání a podniková kultura" bylo provést zhodnocení systému motivace a stimulace pracovního jednání ve vybrané organizaci a navrhnout případné změny zejména z hlediska rozvoje podnikové kultury. Pro zpracování diplomové práce byla vybrána organizace Český svaz cyklistiky. V praktické části bylo provedeno dotazníkové šetření s 33 otázkami, jehož se zúčastnilo 46 respondentů, z celkového počtu 52 zaměstnanců.Výsledky dotazníkového šetření prokázaly, že podnikovou kulturu lze považovat za silnou. Za silné stránky organizace zaměstnanci považují příznivé pracovní prostředí, přátelskou atmosféru na pracovišti a jasné stanovení úkolů. Za slabší stránky považují komunikaci mezi vedením organizace a pracovníky a motivaci zaměstnanců. Na základě výsledků dotazníkového šetření byly navrženy změny, které by vedly ke zlepšení stávající situace v organizaci. Mezi navrhované změny a doporučení patří zlepšení komunikace mezi vedením organizace a podřízenými, naslouchat názorům a nápadům zaměstnanců a snažit se udržet dobré jméno organizace v oboru.
Motivation and stimulation of work behavior and company culture
Keywords: motivace; stimulace; podniková kultura; organizační chování; motivation; stimulation; corporate culture; work behavior