Péče o doprovázející a pozůstalé v rámci hospicové péče - Bažatová, Dana (Jihočeská univerzita, 2020)
Teoretická práce je zaměřena na důležitost smrti a umírání v dnešní společnosti, prožívání posledních chvil v hospicové péči, která vychází z úcty k člověku jako k jedinečné lidské bytosti. V závěru práce je charakterizována pomoc pozůstalým osobám, která jim pomáhá v řešení situací, kde ostatní způsoby selhávají.
Care for the Bereaved and the Accompanying within Hospice Care
Keywords: Hospic; umírání; smrt; paliativní péče; blízké osoby; doprovázení; Hospice; Dying; Death; Palliative Care; Close Persons; Accompanying