Historie pozemkových úprav na našem území - Hüttner, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce pojednává o vývoji pozemkových úprav na našem území do konce 19. století. Pozemkové úpravy začaly svůj vývoj již ve středověku, následně prošly kolonizací, vývojem pozemkových katastrů, raabizací a na konec scelovacími pracemi. Každá z těchto etap vývoje pozemkových úprav se vyznačovala jinou formou, obsahem a také hospodářským a společenským cílem. Dále se v bakalářské práci objevuje problematika ohledně postavení církevního majetku během vývoje pozemkových úprav na našem území a jeho vliv na pozemkové úpravy a následný popis pozemkových úprav v zahraničí.
The History of Land Consolidation in Our Territory
Keywords: Historie; pozemkové úpravy; pozemkové reformy; pozemkový držba; kolonizace; raabizace; scelování; církevní majetek.; Land consolidation; land reforms; land tenure; colonization; raabisation; consolidation; church property.