Vliv cílových skupin na osobu sociálního pracovníka - Donéeová, Hana (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se věnuje vědomému vlivu cílových skupin na osobnost sociálního pracovníka. Teoretická část poukazuje na vymezení osobnosti sociálního pracovníka, na profesi sociální práce a na cílové skupiny. Vše je propojeno s tématem vědomého sociálně-psychologického vlivu, na nějž je zaměřena taktéž výzkumná část práce. Základem práce je tedy sociální pracovník a cílové skupiny (klienti) vědomě působící na jeho osobnost.
The influence of target groups on the person of social worker
Keywords: vliv; sociální pracovník; sociální práce; cílová skupina; sociálně-psychologický vliv; osobnost; influence; social worker; social work; target group; social-psychological influence; personality