Sledování hlukové zátěže v objektu živočišné výroby pro chov dojnic. - Svoboda, Richard (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce s tématem ‚,Sledování hlukové zátěže v objektu živočišné výroby pro chov dojnic´´ má za cíl vyhodnotit hlukové zatížení zvířat, hlukové zatížení obsluhy dojícího zařízeni a hlukovou zátěž která působí na okolí. Výsledky měření jsou zpracována do tabulek a grafů a dle vzorce je určena ekvivalentní hladina hluku. Ekvivalentní hladinu hluku je porovnána s legislativními a hygienickými normami. V případě překročení norem jsou navržena nutná opatření
Monitoring of noise nuisance in the house for livestock breeding cows.
Keywords: hluk; měření hluku; sledování hlukové zátěže; dojnice; dojírna; zvuk; sluch; uši; decibel; noise; noise measurement; noise mapping; cows; milking parlor; sound; hearing; ears; decibel