Motivace dobrovolníků k dobrovolnické činnosti - Dvořáková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na motivaci dobrovolníků k dobrovolnické činnosti. Práce je koncipovaná jako kvantitativní výzkum, který v teoretické části charakterizuje dobrovolníka a dobrovolnickou činnosti, uvede definici motivace jako takové a vymezení organizací sociální práce, v nichž může dobrovolník působit. Cílem bakalářské práce je zjistit, co dobrovolníka vede k tomu, aby vykonával tuto činnost v sociální sféře. Nástrojem sběru dat je dotazníkové šetření.
Motivation of volunteers for volunteering activity
Keywords: dobrovolnictví; dobrovolník; legislativa dobrovolnictví; motivace; bariéry pro výkon dobrovolnické činnosti; organizace pro dobrovolníky; volunteering; volunteer; volunteering legislation; motivations; barriers to the pursuit of volunteering organization for volunteers