Golfu a jeho vliv na vývoj cestovního ruchu v Jihočeském kraji - Horská, Alena (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce byla zaměřena na analyzování golfu jako sportovní aktivity, zhodnocení přínosu pro cestovní ruch v Jihočeském kraji a dopadu na životní prostředí. Byl popsán význam jak pro hráče jako jednotlivce, tak pro regionální rozvoj z hlediska obce. Byla navržena opatření, která by mohla vést k rozvoji a šíření golfové osvěty na zmíněném území.
The influence of golf sport to the tourism in Southbohemian area
Keywords: cestovní ruch; golfový sport; přínos golfu; rozvíjející se odvětví; nárůst počtu golfových turistů; budoucnost v dětském golfu; tourism; golf sport; contribution of golf; developing branch; increasing number of golf turists; future in child´s golf