Finanční analýza konrétního podniku - Novák, Jan (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zkoumání finanční situace podniku a následné vyhodnocení jejího stavu pomocí metod finanční analýzy. Teoretická část obsahuje popis subjektů využívajících finanční analýzu, zdroje čerpání potřebných dat, používané metody finanční analýzy a vysvětlení základních pojmů souvisejících s tématem. Praktická část je zaměřena na finanční analýzu zvoleného podniku za období 2010-2015 pomocí poměrových ukazatelů a bonitních a bankrotních modelů. Výsledné hodnoty jsou porovnány s odvětvovým průměrem a s doporučenými hodnotami ukazatelů. V závěrečné části je vyhodnocena finanční situace podniku a dále je navrženo doporučení pro budoucí rozvoj podniku.
Financial analysis of a chosen company
Keywords: finanční analýzy; finanční situace; poměrové ukazatele; bonitní modely; bankrotní modely; financial analysis; financial situation; ratios; creditworthy and bankruptcy models