Podpora rozvoje cestovního ruchu ve zvolené oblasti Blanský les - Dolejší, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je zkoumání Chráněné krajinné oblasti Blanský les a její vnímání návštěvníky. Teoretická část vysvětluje pojmy Cestovního ruchu jako například destinace, návštěvník, cestovní ruch a produkt cestovního ruchu. Praktická část je založena na analýze přírodních a kulturních atraktivit oblasti Blanský les. Šetření je prováděno na jednotlivých místech Blanského lesa. Je realizováno kvantitativním průzkumem prováděný dotazníkem, který se používá k určení veřejného mínění. Závěr se skládá ze zodpovězení výzkumných otázek. Obsahuje návrh způsobů, jak zlepšit a vyzdvihnout cestovní ruch v CHKO Blanský les. Oblast má dobré předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu obzvláště pro sportovní atraktivity. Na základě výzkumu byla navržena realizace lanového parku. Tento návrh podpoří místní cestovní ruch a destinaci udělá více atraktivní. Vedlejší cíle kladly důraz na čistotu prostředí a jeho lepší propagaci.
The Promotion of Development of the Tourist Trade in the Chosen Area of Blanský les
Keywords: Cestovní ruch; destinace; návštěvník; dotazník; produkt; Tourist trade; destination; visitor; questionnaire; product