Financování pozemkových úprav - porovnání cen KPÚ v Jihočeském kraji od počátku do současnosti - Jirsová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2013)
Téma financování pozemkových úprav jsem si vybrala z důvodu, že od roku 1993 pracuji na Pozemkovém úřadě České Budějovice a od roku 1996 je plánování každoročního rozpočtu dle uzavřených smluv o dílo a následné proplácení došlých faktur za práce provedené v oblasti pozemkových úprav mou pracovní náplní. V první části své práce uvádím přehled financování pozemkových úprav na jednotlivých pozemkových úřadech v Jihočeském kraji od počátku do současnosti, včetně počtu probíhajících pozemkových úprav a zdrojů financování v letech 1993 - 2012. Ve druhé části jsem se zaměřila na porovnání cen pozemkových úprav ve dvou srovnatelných katastrálních územích Bošilec a Žabovřesky, kdy smlouvy o dílo byly uzavřeny s odstupem cca 9 let. Výsledkem práce je zajímavé zjištění poklesu ceny za komplexní pozemkovou úpravu v k.ú. Žabovřesky, které úzce souvisí s celkovým poklesem cen za pozemkové úpravy v celé republice.
Financing of land consolidations - comparison of the prices of complex land consolidations in the South Bohemian region from their beginning until the recent time
Keywords: pozemkové úpravy; financování; zdroje financování; smlouva o dílo; land consolidation; financing; sources of fund; contract