Heterogenita fotosyntetické odezvy fytoplanktonu - Felcmanová, Kristina (Jihočeská univerzita, 2009)
Fluorescence chlorofylu je nedestruktivní metoda používaná ke studiu fotochemických a nefotochemických procesů ve fotosyntetických organismech. Tato práce se zabývá měřením a analýzou odezvy fluorescence chlorofylu jednotlivých buněk řas vzorkovaných z přírodních rybníků nedaleko Třeboně s použitím fluorescenčního kinetického mikroskopu.
Heterogeneity of photosynthetic response of phytoplankton