Volnočasové aktivity seniorů v Českých Budějovicích - Floriánová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá volným časem seniorů na území města České Budějovice. V teoretické části je popsáno stáří obecně, definice seniora a vývojové změny ve stáří. Další část pak tvoří popis volného času z pedagogického hlediska. Práce je zaměřena na volný čas a aktivizaci seniorů. Poslední část z teoretické části je zaměřena na organizované i neorganizované nabídky volnočasových aktivit pro seniory, kde je popsána kompletní nabídka aktivit. V empirické části byla provedena výzkumná sonda prostřednictvím dotazníkového šetření. Výzkumný vzorek tvořili senioři žijící v domácím prostředí. Cílem bylo zjistit, jak tráví senioři svůj volný čas a zda se jim zdá nabídka od organizací ve městě České Budějovice dostačující.
Seniors leisure time activities in České Budějovice
Keywords: Stáří; vývojové změny; volný čas; životní styl; aktivizace seniorů; aktivizační programy.; Age; developmental changes; leisure; lifestyle; senior activation; activation programs.