Spotřebitelské chování na regionálním trhu potravin - Murtingerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce analyzuje spotřebitelské chování na trhu potravin v rámci Jihočeského kraje. První část práce teoreticky vymezuje základní pojmy související s danou problematikou. V dalších částech je provedena analýza obchodních řetězců v Jihočeském kraji, hlavně jejich početní zastoupení. Následující sekce je věnována dotazníkovému šetření, jehož cílem bylo zjistit chování spotřebitelů na trhu potravin. V závěru a diskuzi jsou shrnuta zjištěná fakta a uvedeny případné návrhy na změny.
Behaviour of consumers within the South Bohemian food market
Keywords: obchodní řetězec; spotřebitelské chování; kupní rozhodovací proces; merchant chain; consumer behaviour; purchase decision making process